165

Χριστέ δεν έφερες στον κόσμο την ειρήνη;

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 28 Δεκέμβριος, 2014 - 08:15

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα 28 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

 Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίσας ότι η φυγή του Ιησού στην Αίγυπτο και οι διωγμοί που επακολού­θη­σαν στη ζωή του με αποκορύφωμα τον Σταυρικό θάνατο, είναι μια μορφή του αιωνίου πολέμου που από την εποχή της πτώσεως διεξάγεται μεταξύ των δυνάμεων του σκότους και του φωτός.

Την ίδια τύχη έχει και η Εκκλησία Του. Σήμερα βέβαια οι διώκτες του Χριστιανισμού φορούν το προσωπείο του πο­λι­­τι­σμέ­νου, του μοντέρνου, του προοδευτι­κού. Δεν εξαπολύουν δια­τάγ­μα­τα, αλλά ύπουλα μεθοδεύουν τη διαίρεση και το σχίσμα, για την αναστάτωση της Εκ­κλησίας. 

Και ενώ ο απλά, επιπόλαια και άνευ θεολογικής εμβαθύνσεως σκεπτόμενος θα έλεγε ότι ο Χριστός που ήρθε στον κόσμο και έφερε την ειρήνη έπρεπε να την καθιερώσει σε όλο τον κόσμο, εν τούτοις όμως βλέπουμε ότι παρότι ήρθε ο Χριστός οι διωγμοί κατά της πίστεως και η κακία από τα χρόνια του Χριστού άρχισε περισσότερο να γιγαντώνεται και περισσότερο να υποφέρουν οι άνθρωποι του Χριστού και της Εκκλησίας. Ο Χριστός άρα δεν γεννήθηκε για να φέρει ειρήνη στον κόσμο και να σώσει τον άνθρωπο; Βεβαιότατα εγεννήθη για να σώσει εκείνον που τον πιστεύει, εκείνον που τον δέχεται και τον ζητεί, όπως όλοι εμείς οι βαπτισμένοι στο όνομά Του, που έχουμε στηρίξει την ελπίδα της ζωής μας σε Αυτόν.

Πάντοτε όμως θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μας ταλαιπωρούν και θα μας κακο­μεταχειρίζονται, επειδή πιστεύουμε στο Θεό και μένουμε αμετα­κί­νητοι στις εντολές Του. Εμείς δεν θα πρέπει να δειλιούμε, αλλά να δοξάζουμε το Θεό και κυ­ρίως να μην απελπι­ζό­μα­­στε, γιατί μετά τη θλίψη έρχεται η χαρά, μετά το μαρ­τύ­ριο η δόξα. Όπως προνόησε για τη διάσωση του Θεανθρώπου ο Θεός Πατήρ έτσι προνοεί και για την πορεία της ζωής μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Βασίλειος Καραμέρης ευχαρίστησε εκ μέρους των ενοριτών και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και για την στήριξη που παρέχει σε κάθε καλή πρωτοβουλία  ποιμαντικής δράσεως της Ενορίας. 

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Βασίλειο και τους συνεργάτες του για την συνεχώς αυξανομένη πρόοδο της ενορίας σε όλα τα επίπεδα και τη συντονισμένη ενοριακή του εργασία και παρεκάλεσε το Εκκλησίασμα να τον πλαισιώνει πάντοτε με προθυμία στα Ενοριακά έργα. 

Μετά την διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος, οι Ιερείς, οι Ιεροψάλτες και το εκκλησίασμα παρεκάθησαν στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας όπου προσεφέρθη καφές και γλυκίσματα και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε μια ωραία και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...