165

Η 1η Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στη Μαλεσίνα

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 6 Νοέμβριος, 2021 - 22:15

Ξεκίνησαν οι καθιερωμένες Ιερές Αγρυπνίες της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας και τις έδρες των Αρχιερατικών Περιφερειών και τις μεγάλες πόλεις της Περιφερειακής Ενότητος Φθιώτιδος. 

          Την Παρασκευή το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε την πρώτη Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στον Περικαλλή Καθεδρικό  Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη Μαλεσίνα Λοκρίδος, παρουσία του Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Κοτρωνιά, του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανασίου Ζεκεντέ, καθώς και των νέων Αντιδημάρχων του Δήμου Λοκρών. 

          Του Ιερού Αναλογίου προηξήρχε ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» Δρ. Ανδρέας Ιωακείμ, πλαισιούμενος από τους μαθητές του παραρτήματος του Ωδείου στη Μαλεσίνα. 

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Παύλου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού αναφέρθηκε στην ομολογία της πίστεως που καλούμαστε οι χριστιανοί να δίδουμε καθημερινά στη ζωή μας και χαρακτηριστικά ανέφερε:

          «Είναι πολύ σημαντικό να αναρωτηθούμε με σύνεση, σοβαρότητα και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, ποια είναι η καλή ομολογία που μπορεί να δώσει ο χριστιανός εν έτει 2021 με τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχει η εποχή μας;

          Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε την σωστή αναγωγή για να δώσουμε την καλή ομολογία και να μην ομολογήσουμε τον εαυτό μας παρά τον Χριστό.

          Δεν μπορεί να δώσει κανείς για παράδειγμα ομολογία Χριστού, αν πρώτιστα δεν έχει συγχωρεθεί με τον αδελφό του. Η Εκκλησία ως προϋπόθεση ομολογίας θέτει την συγχώρεση. 

          Να μην ονομάζουμε ομολογία το καθετί στη ζωή μας, αν πρώτα δεν ομολογήσουμε τον Χριστό στην σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους. 

         Πως είναι δυνατόν να ομολογήσουμε τον Χριστό, αν δεν έχουμε μεταξύ μας ομόνοια και αγάπη, αν δεν έχουμε ταυτότητα καρδιάς και σκέψης;

        Τον Χριστό θα τον ζήσουμε πρώτα στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας. Αν δεν φέρουμε την αγάπη του Χριστού στις μεταξύ μας σχέσεις, δεν θα έρθει η αγάπη του Χριστού στην οικουμένη.

         Τον Χριστό θα τον ομολογήσουμε στην ίδια την εικόνα του Χριστού, που είναι ο συνάνθρωπος και ο αδελφός μας».

          Στην πόλη της Λαμίας η πρώτη Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε υπό του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. 

          Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με την ευχή του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών κατήρτισε λειτουργικό πρόγραμμα Ιερών Αγρυπνιών για τους επόμενους επτά μήνες,  το οποίο δημοσιεύεται στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως. 

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΓΡΥΠΝΙΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...