165

Η εορτή της Αγίας Σκέπης και η επέτειος του ΟΧΙ στη Λαμία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 28 Οκτώβριος, 2013 - 10:30

Με μεγαλοπρέπεια και εθνικό παλμό εορτάστηκε στην πόλη της Λαμίας, την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου η μνήμη της Αγίας Σκέπης και το έπος του 1940. Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη Σκέπη και προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία πάντοτε προστατεύει κάθε άνθρωπο και κάθε ευσεβές γένος. Ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος που ανέκαθεν σκεπάζει την πατρίδα μας από κάθε επιβουλή, να συνεχίσει να προστατεύει και να ενισχύει το έθνος μας, τους ηγέτες και τον λαό. Να χαρίζει δύναμη και τώρα, στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε ώστε να εξέλθουμε αλώβητοι και αβλαβείς. Αυτό θα συμβεί μόνο αν είμαστε όλοι ενωμένοι, αν έχουμε εναποθέσει την δύναμη και την ελπίδα μας στον Θεό και στη Θεοτόκο και αν ο καθένας μας αυτενεργήσει, ώστε να βοηθήσει να ξεπεραστεί η παντοειδής και πολυμέτωπη κρίση. Κλείνοντας ο Ποιμενάρχης  ζήτησε από τους πιστούς να κρατήσουν ψηλά την δάδα της πίστεως και του Ελληνισμού και ευχήθηκε η σημερινή μεγάλη εθνική επέτειος του ΟΧΙ να είναι μία άρνηση σε όλους εκείνους που θέλουν να ισοπεδώσουν την Ελλάδα και την κοινωνία μας και ένα ΟΧΙ εναντίον αυτών που δεν έχουν υπολογίσει την δύναμη της ψυχής του λαού μας και την δύναμη και αγάπη της Χάριτος του Θεού και της Υπερμάχου Στρατηγού.    

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα. Μαρία Βε Καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Λαμίας. Στην συνέχεια ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές του τόπου και ο λαός μετέβησαν εν πομπή  στο Μνημείο του Τσολιά στην Πλατεία Πάρκου, όπου εψάλει επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. Οι εκδηλώσεις της εθνικής επετείου ολοκληρώθηκαν με την μαθητική και στρατιωτική Παρέλαση.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness