165

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Λαμίας

Φωτοτογραφίες από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Αναχώρηση της τιμίας Κάρας του Αγίου Ραφαήλ

Την Δευτέρα 24 Μαρτίου το πρωΐ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τελέσθηκαν οι ακολουθίες του Όρθρου, των Ωρών, και των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων. Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, στις 10:00 π.μ., τελέσθηκε Δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.

Λαμπρή υποδοχή του Αγίου Ραφαήλ στη Λαμία

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη ο Φθιωτικός λαός υποδέχθηκε την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 5:30 το απόγευμα την τιμία κάρα του Οσιομάρτυρος Αγίου Ραφαήλ εκ Μυτιλήνης την οποία μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος.

Η εορτή της Αγίας Σκέπης και η επέτειος του ΟΧΙ στη Λαμία

Με μεγαλοπρέπεια και εθνικό παλμό εορτάστηκε στην πόλη της Λαμίας, την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου η μνήμη της Αγίας Σκέπης και το έπος του 1940. Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Αγιασμός για την έναρξη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας

Με τις ευλογίες της τοπικής μας Εκκλησίας άρχισαν και εφέτος τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μη­τρο­πό­λεώς μας «Γερμανός ο Μελωδός».

Τον καθιερωμένο Αγιασμό επί τη ενάρξει των μαθημάτων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποι­με­νάρχης κ. Νικόλαος, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ενώ έψαλε η χορωδία της Σχολής υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Σελίδες

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...