165

Η Φθιωτική γη υποδέχτηκε τον Ήρωα Νικόλαο Νιάφα

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 3 Ιούνιος, 2017 - 11:30

Στη γενέτειρά του γη, την Λαμία επέστρεψε μετά από 53 χρόνια ο Ήρωας Λαμιεύς Έφεδρος Ανθυπασπιστής του  Πολεμικού Ναυτικού Νικόλαος Νιάφας.

          Ήταν ένας από τους νεκρούς της τορπιλακάτου "Φαέθων" που βυθίστηκε από τουρκικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών, από την Τουρκική Αεροπορία στις 8 Αυγούστου 1964 στον κόλπο του Ξερού, στην Κύπρο.

           Η υποδοχή των οστών έγινε με τις πρέπουσες τιμές ως προς Ήρωα, το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου, στην Ενορία του,  τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης, όπου εψάλη επιμνημόσυνος δέησις, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.

          Στην τελετή της υποδοχής και στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν οι συγγενείς του μακαριστού,  άπαντες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου, όπου προσήλθαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ήρωα.

          Προ της απολύσεως της επιμνημοσύνου δεήσεως η ανεψιά του αειμνήστου Ανθυπασπιστού κα Κωνσταντίνα Νιάφα εξεφώνησε συγκινητικό επικήδειο λόγο τιμής εκ μέρους της οικογενείας.

          Ακολούθως Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ανέγνωσε το βιογραφικό του.

          Τέλος ο Ποιμενάρχης μας μετά το Αιωνία η μνήμη, προέτρεψε τους παρευρεθέντας να ψάλλουν όλοι μαζί δυνατά τον Έθνικό μας Ύμνο εις τιμήν και μνήμην του υπέρ  πίστεως και πατρίδος πεσόντος Νικολάου Νιάφα, για τον οποίο ευχήθηκε ο Κύριος να τον αναπαύει στους κόλπους του.

          Ακολούθησε η μεταφορά του οστεοφυλακίου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ξηριωτίσσης, όπου έγινε η εναπόθεση των λειψάνων σε τάφο, τον οποίο  με σύσσωμη απόφαση του  το Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων ευγενώς παρεχώρησε.

          Η ταφή ολοκληρώθηκε  με χαιρετιστήριες βολές για απόδοση τιμών από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.  

Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...