165

Ίδρυση Ταμείου Εφημεριακού Κλήρου (Δελτίο Τύπου 6.9.2012)

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 6 Σεπτέμβριος, 2012 - 13:30

Η Ιερατική Σύναξη του μηνός Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 τ.μ. στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως με εισήγηση του Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος και με θέμα «Επιτίμια και οικονομία στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως». Μετά την Εισήγηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, αφού πρώτα συνεχάρη τον άγιο Καθηγούμενο για την εμπεριστατωμένη   ομιλία του, υπογράμμισε την λεπτότητα χειρισμού των δύο μέτρων της οικονομίας και των επιτιμίων για τη σωτηρία του πιστού. Στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση και οι ιερείς κατέθεσαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις.

Στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος έδωσε χρήσιμες οδηγίες στους ιερείς για την επιτυχή διεξαγωγή του ποιμαντικού τους έργου. Με πρόταση του Σεβασμιωτάτου απεφασίσθη η ίδρυση «Ταμείου Εφημεριακού Κλήρου» για την οικονομική ενίσχυση των αμίσθων ιερέων, οι οποίοι έχουν χειροτονηθεί κατά την περίοδο της παύσης των διορισμών και πρόκειται στο μέλλον να χειροτονηθούν. Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους Ιερείς να ενισχύσουν το ταμείο και ανακοίνωσε, ότι πρώτος εκείνος καταθέτει 2.000 Ευρώ.

Επίσης, ομοφώνως οι Ιερείς αποφάσισαν την μη τέλεση Γάμου και Βαπτίσεως μαζί, που δυστυχώς ως μόδα αρχίζει να επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Το μέτρο αυτό που λαμβάνεται για καθαρά πνευματικούς και τελετουργικούς λόγους θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2013, αφού προηγουμένως γίνει ευρεία ενημέρωση του λαού.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness