165

Κατηχητικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 13 Ιούνιος, 2017 - 13:15

Το κατηχητικό σχολείο της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας επί τη ευκαιρία της λήξεως των μαθημάτων του, πραγματοποίησε   την καθιερωμένη του εκδρομή αυτή την χρονιά, στην  Ιερά Μονή Αγάθωνος.

          Τα παιδιά με συνοδεία γονέων, εισήλθαν στους χώρους του μοναστηριού, άναψαν το κεράκι τους, ασπάστηκαν την εφέστιο εικόνα της Παναγίας του Αγάθωνα, το άφθαρτο σκήνωμα του γέροντα Βησσαρίωνα και αφού προσφέρθηκε κέρασμα  από τους μοναχούς, συνέχισαν την ξενάγηση τους στο αρχονταρίκι με το μεγάλο τζάκι, στο Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, στα  πλακόστρωτα πεζούλια με τα εύοσμα άνθη και τα φυλλώδη δένδρα.

          Με την ευλογία του π. Αντωνίου Βουγιουκόγλου και της πρεσβυτέρας Ελευθερίας Αυγέρη πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης στο πανέμορφο προαύλιο χώρο. Ποιήματα από τα μικρότερα παιδιά και παρουσίαση της φετινής εργασίας των παιδιών του μέσου κατηχητικού με θέμα "Άγιοι: οι φίλοι του Χριστού" με τη μέθοδο του κολάζ, ήταν ο κεντρικός άξονας της εορτής. 

          Ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης με το ψυχωφελή του λόγο, έδωσε σε μικρούς και μεγάλους δύναμη και ελπίδα.

          Για τα παιδιά του κατηχητικού μετά την λήξη της γιορτής, διοργανώθηκαν παιχνίδια και αθλητικοί αγώνες με έπαθλο ένα χορταστικό κέρασμα για όλους!! Οι  κατηχητές με τη βοήθεια των μεγαλύτερων παιδιών, συντόνιζαν το σύνολο των παιχνιδιών, 

          Κατενθουσιασμένοι - μικροί και μεγάλοι- από την όμορφη εκδρομή που διοργάνωσε η ενορία της Αγίας Βαρβάρας, επέστρεψαν χαρούμενοι και πνευματικά ανανεωμένοι στην Λαμία, δίνοντας ραντεβού για την νέα κατηχητική χρονιά.

Εκ της Ενορίας

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...