165

Κατηχητικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 13 Ιούνιος, 2017 - 13:15

Εκδρομή-προσκύνημα πραγματοποίησε με την χάρη του θεού το κατηχητικό σχολείο της ενορίας των Αγ. Θεοδώρων Αταλάντης επί την λήξη των μαθημάτων.

                Πρώτος προορισμός της φετινής εκδρομής ήταν η ιστορική Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Αγιάς Καμένων Βούρλων όπου τα παιδιά προσκύνησαν στο παλαιό καθολικό της Μονής το οποίο αριθμεί 1000 χρόνια ζωής και προσφοράς και αφού ξεναγήθηκαν από τον πατέρα Σεραφείμ και ενημερώθηκαν για την σημαντική πνευματική και υλική προσφορά της Μονής στην συνέχεια επισκέφθηκαν τους Ιερούς Ναούς του Αγ. Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και της Παναγίας των Βλαχερνών που χαριτώνουν την Ιερά Μονή , απολαμβάνοντας την μοναδική θέα και ομορφιά του τοπίου. Μέσα στο αρχονταρίκι της Μονής τα παιδιά ξεκουράστηκαν  δεχόμενα την φιλοξενία της Μονής και γευμάτισαν.

                Στην συνέχεια επισκέφθηκαν τον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών και ενημερώθηκαν για την μάχη των Θερμοπυλών στο κέντρο ιστορικής ενημέρωσης των Θερμοπυλών όπου σε αίθουσα με ειδικά γυαλιά παρακολούθησαν ταινία εικονικής πραγματικότητος.

                Έπειτα επισκέφθηκαν την γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας της Δαμάστας, όπου στο χώρο της πολύ φιλόξενης αυτής Μονής τα κατηχητόπουλα προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και πληροφορήθηκαν για την ιστορική παρουσία της Μονής από την φωτισμένη ξενάγηση της Καθηγουμένης Γερόντισας Ιωάννας.

                 Ακολούθησε φιλοξενία στο αρχονταρίκι της Μονής και αφού όλα τα παιδιά έλαβαν ευλογία αναμνηστικό από την Μονή, επέστρεψαν και πάλι στην πόλη της Αταλάντης γεμάτα ευλογία και χαρά από την φετινή εκδρομή, ανταλλάσσοντας  ευχές για καλή επιτυχία στις εξετάσεις, καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση στην επόμενη κατηχητική χρονιά.

Εκ της Ενορίας

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...