165

Με πάνδημη συμμετοχή εορτάσθηκε στην Αταλάντη η επέτειος της θαυματουργικής διασώσεως της πόλεως από τους Αγίους Αναργύρους

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 13 Νοέμβριος, 2013 - 10:00

Με λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή των κατοίκων της Αταλάντης εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και η επέτειος της διασώσεως των κατοίκων της πόλεως, από την θανατηφόρα επιδημία του έτους 1918, μετά από θαυματουργική επέμβαση των Αγίων Αναργύρων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον καλλιμάρμαρο Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή των Ιερέων της περιοχής, έψαλλε δε Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Νικολάου Σαμαρτζή.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην σπουδαία προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και την πολυτάραχη ζωή του αλλά και στη σωτήρια επέμβαση των αγίων και θαυματουργών Αναργύρων προς τους κατοίκους της Αταλάντης. Επεσήμανε ότι οι εορτές αυτές είναι ιστορικοί σταθμοί και ευκαιρίες αναβάσεως και ανατάσεως για όλους μας και ευχήθηκε οι Άγιοι να σκεπάζουν την πόλη και την Ιερά Μητρόπολη και να μας χαρίζουν τη δύναμη να βοηθούμε τους πάσχοντες αδελφούς μας γιατί βοηθώντας τους, ελεούμε και βοηθούμε τον ίδιο το Χριστό, από τον οποίο θα λάβουμε εν ημέρα κρίσεως τη δικαία ανταπόδοση.

Μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλεως η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος των Αγίων Αναργύρων της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Αταλάντης, με τη συμμετοχή των μαθητών των Σχολείων, της Φιλαρμονικής του Δήμου, των μοναζουσών, των επισήμων και του λαού.

Στους εορτασμούς παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο τ. Δήμαρχος Αταλάντης κ. Γεώργιος Σκαμπερδόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της πόλεώς καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τους προστάτες τους Αγίους Αναργύρους, οι οποίοι από την ιερά τους Μονή σκεπάζουν και ενισχύουν το λαό με τις ακοίμητες προς Κύριον πρεσβείες τους.

 

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...