165

Ο Σεβασμιώτατος στην Εξόδιο Ακολουθία του Ευσταθίου Γκλέτσου

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 2 Ιούλιος, 2017 - 22:15

Στην πόλη της Στυλίδος μετέβη την Κυριακή 2 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, προκειμένου να τελέσει την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ευσταθίου Γκλέτσου, Αξιωματικού ε.α. της Ελληνικής Αεροπορίας, πατέρα του Δημάρχου Στυλίδος κ. Αποστόλου Γκλέτσου.

            Στην Εξόδιο ακολουθία παρέστησαν πολλοί ιερείς από την Στυλίδα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδος, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ.κ. Απόστολος Καραναστάσης, Αθανάσιος Μιχελής, Χρήστος Σταϊκούρας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού Φθιώτιδος, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Στυλίδος, και πλήθος κόσμου, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

            Ευπροσήγορο, παραμυθητικό  λόγο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος, με τον οποίο ανέλυσε δι’ ολίγον την πίστη της Εκκλησίας μας  στην προσδοκία της Αναστάσεως των νεκρών, διότι όπως ετόνισε, «  ὕπνος ἀναδέδεικται τῶν πιστευόντων ὁ θάνατος».

            Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην προσωπικότητα του μακαριστού, η οποία χαρακτηριζόταν από πραότητα. « Ο μακαρίτης ανάλωσε την ζωή του υπηρετών την Πατρίδα,  δημιούργησε επίσης καλή οικογένεια  και τα τελευταία χρόνια της ζωής του που δοκιμάστηκε από την ασθένειά του, αλλά την αντιμετώπισε με καρτερία και πίστη», ανέφερε ο Ποιμενάρχης μας.

            Τέλος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του και τα θερμά του συλλυπητήρια προς την σύζυγο του μακαριστού, στα παιδιά, στα εγγόνια και στα αδέλφια του.

            Ακολούθησε η ταφή της σωρού στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Στυλίδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...