165

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Δαμάστας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 25 Απρίλιος, 2015 - 08:30

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου τελέσθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας.

Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και συμμετείχαν πολλοί ιερείς εξ Αθηνών και αλλού, παρέστησαν δε πολιτικοί, στρατιωτικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, ιατροί και πλήθος προσκυνητών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Την Θεία Λειτουργία ελάμπρυνε η πολυμελής Βυζαντινή χορωδία του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Μιχαήλ Μελέτη, από το Βόλο.   

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πνευματικού της Ιεράς Μονής Γέροντος Φωτίου (Κερασιώτη).

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας σταθείς εις τον τιμώμενο Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο και στο χωρίο της σημερινής ευαγγελικής περικοπής:  «Ὁ ἀκούων ὑμῶν ἐμοῦ ἀκούει, καὶ ὁ ἀθετῶν ὑμᾶς ἐμὲ ἀθετεῖ· ὁ δὲ ἐμὲ ἀθετῶν ἀθετεῖ τὸν ἀποστείλαντά με», αναφέρθηκε στην ενότητα των μελών του σώματος της Εκκλησίας δια της πειθαρχίας και της υπακοής εις το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Αναφερθείς, τέλος, στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του αειμνήστου Γέροντος Φωτίου ετόνισε ότι υπήρξε αγωνιστής Μοναχός με ευθύ λόγο και ταπεινό φρόνημα και αυτός ο συνδυασμός θεωρίας και πράξεως τον ανήγαγε σε μεγάλη πνευματική προσωπικότητα. Ο αείμνηστος Γέροντας Φώτιος υπήρξε ένας ακάματος εργάτης του θείου αμπελώνος, ο οποίος έμεινε στις πνευματικές επάλξεις όρθιος, στηρίζοντας, νουθετώντας, παρη­γο­ρώντας τον άνθρωπο και διά του τρόπου αυτού δοξάζοντας και μεγαλύνοντας το Όνομα του Θεού.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...