165

Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 23 Απρίλιος, 2017 - 00:15

Στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων Πελασγίας μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου 22 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, προκειμένου να χοροστατήσει εις τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Ψηλαφήσεως του Αποστόλου Θωμά και του Αγίου Γεωργίου.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες Εορτές, τις οποίες τιμά η Αγία μας Εκκλησία την Κυριακή 23 Απριλίου. Αναφερόμενος στην ψηλάφηση του Αποστόλου Θωμά είπε χαρακτηριστικά:

            « Η απιστία του Αποστόλου Θωμά και η ψηλάφησή του  ήταν μια οικονομία του Θεού, διότι για μια ακόμη φορά μαρτυρείτε η Ανάσταση του Κυρίου. Τα θέματα της Πίστεως μας επιδέχονται αμφιβολίες από πολλούς και η Αγία μας Εκκλησία κατέταξε τα γεγονότα έτσι για να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μαρτυρίες της Αναστάσεως του Χριστού».

            Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και χαρακτηριστικά ανέφερε:

            « Ο Άγιος Γεώργιος ελευθέρωσε πολλούς ανθρώπους από την κυριαρχία της ειδωλολατρίας, δίνοντας την Μαρτυρία του Αναστάντος Θεού και για τον λόγο αυτό εμαρτύρησε. Είναι ένας γνήσιος μιμητής του Αναστάντος Κυρίου και γι΄αυτό η μνήμη του εορτάζεται πάντα την Αναστάσιμη περίοδο. Ο Άγιος Γεώργιος είναι ιδιαίτερα λαοφιλής Άγιος και με τις πρεσβείες του ελευθερώνει την ψυχή του ανθρώπου.

            Δύο γεγονότα μας προβάλλει η Εκκλησία μας, αγαπητοί μου αδελφοί, τα οποία μας διδάσκουν ότι πρέπει να έχουμε δύναμη πίστεως εις τον Αναστάντα Χριστό. Πίστη απαραίτητη για την σωτηρία του ανθρώπου.

            Σήμερα η χριστιανική πίστη διώκεται. Αλλού φανερά δια των όπλων και αλλού ύπουλα, όπως στην χώρα μας. Πρέπει να κρατηθούμε. Η Ορθοδοξία στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες. Για να κρατηθούμε πρέπει να έχουμε πίστη και ενότητα. Η ασφάλεια μας είναι η ενότητα, η αγάπη μας και ο σύνδεσμός μας της ειρήνης».

            Εν συνεχεία ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε την Γερόντισσα Θεοπίστη για την πρόσκληση και συνεχάρη την αδελφότητα της Μονής για την πνευματική πρόοδο και για την συνεχή προσφορά της αγάπης τους στους προσκυνητές.

             Επίσης ευχαρίστησε τον π. Ευμένειο Γρηγοριάτη, ο οποίος καθ' όλο το διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδος και της δικαινησίμου Εβδομάδος  λειτουργούσε εις την Ιερά Μονή και τον παρεκάλεσε να μεταφέρει τις ευχές του και τις ευχαριστίες τους εις τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, Γέροντα Χρ0ιστοφόρο, για την πνευματική μεριμνά και προστασία που επιδείχνει στην Ιερά Μονή και στους προσκυνητές της.

            Τέλος Ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και πλουσία την ευλογία του Αναστάντος Κυρίου και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

            Μετά την ακολουθία του Εσπερινού ακολούθησε για όλους κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.

            Στην Ακολουθία μεταξύ των πολλών προσκυνητών παρέστησαν και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness