165

Πανήγυρις Αγίου Πολυκάρπου Λιβανατών

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 23 Φεβρουάριος, 2013 - 08:30

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου που βρίσκεται στο χώρο των κατασκηνώσεων του Ιδρύματος «Παναγία η Φανερωμένη» στις Λιβανάτες ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του Αγίου Πολυκάρπου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Άγιος ήταν όνομα και ουσία Πολύκαρπος, είχε ήθος και πολυκαρπία πνευματική. Στον άγιο Πολύκαρπο είχε πλήρη εφαρμογή ο λόγος του Ευαγγελίου «ει τις τον Θεόν διακονεί τιμήσει αυτόν ο πατήρ». Υπεργάμμισε την ανάγκη διακονίας της Εκκλησίας και του ανθρώπου. Μάλιστα στη σημερινή εποχή που ο κόσμος υποφέρει, η διακονία του πάσχοντος ανθρώπου είναι το κύριο έργο του Χριστιανού. Η τιμή που επιφυλάσσει ο Θεός εις τους εργάτας του θελήματός Του είναι ο αγιασμός και οι καρποί του Αγίου Πνεύματος.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους καρπούς από την καλλιέργεια των αγρών της αδελφότητος, που είχαν τοποθετήσει αντιπροσωπευτικά σε κάνιστρο. Μέτα την ευχή ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από την ευλογία των καρπών της γης, οι οποίοι είναι ποτισμένοι με ιδρώτα και έχουν μεγαλώσει με τον αέρα της προσευχής.

Ακολούθως διαβάσθηκε ευχαριστήρια προσφώνηση της αδελφής Αθανασίας, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου και για την αγάπη με την οποία περιβάλει το έργο της αδελφότητος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στο αρχονταρίκι του ησυχαστηρίου  προσφέρθηκε πρωινό, στο οποίο παρακάθισαν μαζί με το Σεβασμιώτατο, οι Ιερείς και Διάκονοι, η πρόεδρος της αδελφότητος Αδελφή Αθανασία, μέλη και φίλοι της Αδελφότητος και επίσημα πρόσωπα εξ Αθηνών. 

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...