165

Στην Εκκλησία που είναι γεμάτη νέους

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 3 Μάρτιος, 2013 - 08:00 έως Δευτέρα, 4 Μάρτιος, 2013 - 07:45

Στον κατάμεστο ιδιαιτέρως από νέους, Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 3 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην παραβολή του Ασώτου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δύο δρόμοι υπάρχουν στην ζωή μας. Ο ένας είναι αυτός που σχεδόν όλοι ακολουθούν και είναι ο δρόμος της ασωτίας και της επιστροφής και ο δεύτερος της φαινομενικής ευσέβειας και της υποκρισίας, ο οποίος είναι ο χειρότερος. Παρότι στα μάτια των ανθρώπων φαίνεται ότι ο δεύτερος δρόμος του δικαίου,  εγκρατή, και υπάκουου πρεσβυτέρου αδελφού, είναι ο καλύτερος, όμως δεν είναι διότι ο μεν πρώτος υιός, ο άσωτος, εισήλθε στη Βασιλεία του Θεού μετανοημένος, ο άλλος, αν και δίκαιος έμεινε έξω του νυμφώνος.  Τέλος ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους όσους ακολουθούν τον άσωτο στο δρόμο της απο­στα­σίας, να τον ακολουθήσουν μέχρι τέλους στο δρόμο της επι­στρο­φής και της μετανοίας. Ο Θεός αγαπά περισσότερο τον άσωτο, που επιστρέφει, παρά τον τυπολάτρη που μένει με την καρδιά του κλειστή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα συμβάντα της τελευταίας εβδομάδος, στις δύο δολοφονίες στις κωμοπόλεις  της Τραγάνας και του Μώλου και στις κλοπές που επί τρία συνεχή βράδια έγιναν στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στο Καινούριο. Εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και την αγανάκτηση του γιατί η κοινωνία και ο λαός μένουν απροστάτευτοι και ακάλυπτοι στους πάσης φύσεως κακοποιούς και επειδή η Αστυνομία λόγω ελλείψεως προσωπικού παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της δεν μπορεί να ανταποκριθεί πάντα αποτελεσματικά στα συμβάντα, εκάλεσε το λαό να αναλάβει την προστασία των ευαγών Ιδρυμάτων, των Ναών και των συνανθρώπων.          

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μίλησε στη νεανική σύναξη της ενορίας για τη μνήμη της ανακομιδής του Αγίου Γέροντος Βησσαρίωνος που έγινε πριν επτά χρόνια και ετόνισε ότι οπού θέλει ο Θεός οι νόμοι της φύσεως υποχωρούν όπως συνέβη με το άφθαρτο σώμα του Γέροντος, το οποίο η Ιερά Σύνοδος εχαρακτήρισε ως σημείο του ουρανού.

Ο Σεβασμιώτατος έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου για το έργο που επιτελείται εκεί και συνεχάρη τον εφημέριο π. Γεώργιο Κάλλο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.   

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...