165

Θεατρική Χριστουγεννιάτικη Παράσταση στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως από την Ενορία Αγίας Παρασκευής Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 24 Δεκέμβριος, 2016 - 01:30

Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου το απόγευμα η Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Ενορίας μας στο Αμφιθέατρο του Διοικητικού Πνευματικού  Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

 Η Γιορτή περιελάμβανε την παρουσίαση δυο δραματοποιημένων θεατρικών παραστάσεων  με τίτλο

«Οι καλικάντζαροι των Χριστουγέννων» και  «οι Χριστουγεννιάτικες ευχές».

            Στο πρώτον θεατρικό έργο πρωταγωνιστές ήταν  τα παιδιά από τρίτη έως και πέμπτη δημοτικού και παρουσίασαν τις σκανδαλιές των γνωστών σε όλους μας «καλικατζάρων».

            Στο δεύτερο θεατρικό έργο ηθοποιοί ήταν  παιδιά από έκτη δημοτικού έως και τρίτη γυμνασίου, τα οποία  με πολύ γλαφυρό και έξυπνο τρόπο ευαισθητοποίησαν όλους τους παρευρισκομένους  με τις ανάγκες του σημερινού ανθρώπου και την κάλυψη αυτών από την πρόνοια του Θεού και τα δώρα που μας δίνει. Το νόημα ήταν ο Άγγελος που μεταφέρει την αγάπη όπου αυτή είναι Θειο δώρο.

Στο τέλος γιορτής τον λόγο έλαβε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού,Αιδεσ. Πρωτ. π. Παναγιώτης Καπανδρίτης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας  για την  ευλογία και την διάθεση του Αμφιθεάτρου,   επαίνεσε τα παιδιά για την άψογη εμφάνηση και ευχαρίστησε την κ. Σταυρούλα Μπότη Καθηγήτρια μουσικής στο Μουσικό σχολείο Λαμίας και στο  Δημοτικό  ωδείο Λαμίας για την όμορφη εκδήλωση που χάρισαν σε όλους τους παρευρισκομένους καθώς και για την συγγραφή και την σκηνοθεσία των θεατρικών  έργων.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους , τα φετινά Χριστούγεννα να δεχθούμε στην ψυχή μας το πραγματικό  νόημα της Εορτής και αυτό να αλλάξει την ζωή μας και το Θείο Βρέφος να χαρίζει απλόχερα την Ευλογία του.

Φωτο Γεώργιος Ανδρεόπουλος

Εκ της Ενορίας

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...