165

Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Δαμάστας 8.9.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 8 Σεπτέμβριος, 2012 - 13:15

Με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών εορτάστηκε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Δαμάστας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και έψαλλε πολυμελής Βυζαντινή χορωδία  από τον Βόλο, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Μιχαήλ Μελέτη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Παναγία ως φιλόστοργη Μητέρα ακούει και ανταποκρίνεται προς όλους, οι οποίοι εν πίστη και μετανοία την παρακαλούν. Γι΄αυτό πρέπει αδιαλείπτως να παρακαλούμε την Παναγία. Να την παρακαλούμε πρώτον για την ψυχή μας. Να βοηθάει η Παναγία ώστε να έχουμε την δύναμη να αγωνιζόμαστε, να μας λυτρώνει από τα πάθη και τις αδυναμίες που λερώνουν την ψυχή και τραυματίζουν την συνείδηση, για να μπορούμε και την παρούσα ζωή να χαιρόμαστε αλλά και να οδεύουμε προς την αιώνιο ζωή. Δεύτερον να παρακαλούμε την Παναγία μας για τους όπου γης αδελφούς μας, που ταλαιπωρούνται και έχουν ανάγκη συμπαθείας και βοηθείας. Η Παναγία είναι ακαταίσχυντος προστασία των πιστών, σώζει τον άνθρωπο από κάθε επιβουλή, αρκεί να την παρακαλούμε. Τέλος να παρακαλούμε την Παναγία μας για την Πατρίδα μας, για το Γένος μας, για τον τόπο μας, για τον οποίο αγωνίστηκε πολύ σε όλους τους αγώνες και γι’ αυτό προσφιλέστατα η ιστορία την ονόμασε Υπέρμαχο Στρατηγό, διότι απέδειξε σε διάφορες φάσεις τις ιστορίας μας πόσο στηρίζει το Ορθόδοξο Γένος των Ελλήνων.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν ο Διοικητής της ΜΕΡ.ΥΠ. Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Βλάχος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Απόστολος Κασκάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Κυριάκος Λιάκος, ο Διοικητής του Κ.Ε.Υ.Π Συνταγματάρχης κ. Αριστοτέλης Κωτσίδης και πλήθος προσκυνητών.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness