165

Θυρανοίξια Μετοχίου Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος, 2013 - 18:00 έως Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος, 2013 - 17:45

Τα θυρανοίξια του νέου Μετοχίου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων επ’ ονόματι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ετέλεσε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

 Το Ιερό Μετόχιο εβρίσκεται στη θέση «Ανεμόρεμα» 6 χιλιόμετρα από τον συνοικισμό της Καρυάς. Κατασκευάστηκε σε ιδιόκτητο χώρο με έξοδα και κόπους της οικογενείας του κ.  Σπυρίδωνος Τσιτίνη, ο οποίος έχει στην περιοχή εκτάσεις με οπορωφόρα δέντρα.

Ο Ποιμενάρχης μας, τα μέλη της αδελφότητος και ευλαβείς προσκυνητές εκίνησαν με πομπή από την Ιερά Μονή στις 5:00 το απόγευμα για το Ιερό Μετόχιο το οποίο απέχει περίπου μία ώρα από την Μονή.

Στο τέλος της ακολουθίας  ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την χαρά του για την ίδρυση ενός νέου θυσιαστηρίου και συνεχάρη τον δωρητή για την κατασκευή του Ιερού Ναού και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Χριστοφόρο επί των ημερών του οποίου επεκτείνεται η πνευματική ακτινοβολία της Μονής με την ίδρυση και άλλων μετοχίων.   

Μετά την ακολουθία των θυρανοιξίων, στην οποία εκτός των άλλων παρέστησαν οι πρώην Δήμαρχοι Καμένων Βούρλων κ. Στάμος Τσιτίνης και κ. Μάκης Αντωνίου, ακολούθησε δεξίωση, προσφορά της οικογενείας των κτητόρων.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...