165

Ι.Ν. Παναγίας Δεσποίνης, Λαμία

Δείτε φωτογραφίες από τον Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης στην Λαμία.

Η Εορτή του Αγίου Μηνά στη Λαμία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της ενορίας Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Λαχανά.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 5 : 30 το απόγευμα τελέσθηκε  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία κατά τη διάρκεια του οποίου το Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας Πρωτοπρ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

Βάπτισμα Πνεύματος και ποτήριον θλίψεων είναι η ζωή του Ιερέως

Στο Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 21 Απριλίου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Δημητρίου Γεωργακόπουλου.  Ο π. Δημήτριος είναι έγγαμος, πατέρας ενός παιδιού, κατάγεται από το Άνυδρο Στυλίδος και είναι ο έβδομος άμισθος κληρικός της Μητροπόλεώς μας.

Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας

Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εξόριστο Χριστό, προτρέποντας τους πιστούς όχι να εξορίζουν με τις πράξεις τους αλλά να προσκαλούν το Χριστό στην ψυχή τους και την ζωή τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία και ακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness