165

Βάπτισμα Πνεύματος και ποτήριον θλίψεων είναι η ζωή του Ιερέως

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 21 Απρίλιος, 2013 - 08:00 έως Δευτέρα, 22 Απρίλιος, 2013 - 07:45

Στο Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 21 Απριλίου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Δημητρίου Γεωργακόπουλου.  Ο π. Δημήτριος είναι έγγαμος, πατέρας ενός παιδιού, κατάγεται από το Άνυδρο Στυλίδος και είναι ο έβδομος άμισθος κληρικός της Μητροπόλεώς μας.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, του ετόνισε τον λόγο του Κυρίου «Ουκ ήλθον διακονηθήναι αλλά διακονήσαι». Η ιερωσύνη δεν είναι αποκατάσταση αλλά διακονία Σταυρού. Είναι «Βάπτισμα» και «Ποτήριο». Βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος, το οποίο λαμβάνει ο ιερεύς και μεταδίδει στους πιστούς αλλά και πικρό ποτήριο, το οποίο γεύεται καθ’ όλη την διάρκεια της Ιερατικής του πορείας, όπως ο Χριστός, οι Απόστολοι και όλοι οι τίμιοι εργάτες της Εκκλησίας. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Δημήτριο να είναι υπόδειγμα αφοσιωμένου ιερέως και η ζωή του να είναι έκφραση του Ευαγγελίου, ομολογία της πίστεως του Χριστού και συνεχείς εφαρμογή των εντολών του Θεού.   

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Σπανού, ο οποίος επί πολλά χρόνια διακονούσε στο Ιερό Βήμα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Ως ευλογία από το περιβόλι της Παναγίας χαρακτήρισε ο Σεβασμιώτατος την παρουσία στην Θεία Λειτουργία δύο Αγιορειτών Πατέρων. Του Ιερομονάχου Νεκταρίου και του Μοναχού Στεφάνου από την Καλύβι του Αγίου Νεκταρίου της Ιεράς Μονής του οσίου Ξενοφώντος, στους οποίους ευχήθηκε να έχουν δύναμη στον πνευματικό τους αγώνα και πλούσια τη χάρη της Παναγίας Δεσποίνης και πάντων των Φθιωτών Αγίων.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν επίσης ο Α. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συγγενείς και συγχωριανοί του νεοχειροτονηθέντος και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε καφές στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους ενορίτες, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του στην Ενορία τους και ιδιαιτέρως για την επιλογή της Παναγίας Δεσποίνης για την τέλεση της Χειροτονίας.

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness