165

Αγιασμός για την έναρξη της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 28 Σεπτέμβριος, 2013 - 19:00 έως Κυριακή, 29 Σεπτέμβριος, 2013 - 18:45

Με τις ευλογίες της τοπικής μας Εκκλησίας άρχισαν και εφέτος τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μη­τρο­πό­λεώς μας «Γερμανός ο Μελωδός».

Τον καθιερωμένο Αγιασμό επί τη ενάρξει των μαθημάτων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποι­με­νάρχης κ. Νικόλαος, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ενώ έψαλε η χορωδία της Σχολής υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Στην προσφώνησή του ο κ. Ιωακείμ ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την αμέριστη συμπαράστασή του και του προσέφερε εκ μέρους της Σχολής ένα όμορφο καράβι, εις τύπον της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, της οποίας έχει αναδειχθεί άξιος οιακοστρόφος, οδηγώντας την με την χάρη του Θεού σε εύδιους λιμένας.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Διευθυντή και ευχήθηκε στους καθη­γη­τές και στους μα­θητές να έχουν δύναμη και μία ευλογημένη σχολική χρο­νιά. Προέ­τρε­ψε δε τούς μα­θητές να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους, ώστε η Σχολή να έχει μία ζωντανή παρουσία και να φανεί αντάξια του μεγάλου ονό­μα­τος του μου­σικολογιωτάτου Γερμανού του Μελωδού, Επισκόπου Νέων Πατρών.

Στο τέλος του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τα πτυχία σε 6 αποφοίτους της Σχολής τους κ.κ. Ιωάννη Αμούτζια, μέλος της χορωδίας του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, Νικόλαο Λεμονά, πρωτοψάλτη του ενοριακού Ναού Πύλης – Τρικάλων, π. Ηλία Ζαφείρη, εφημέριου Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πολύδροσου Φωκίδος, Νικόλαο Μέγγο, πρωτοψάλτη Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Λαμίας, Μάρκο Ζούφιο, λαμπαδάριο Ι. Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης Μαλεσίνας και Βασίλειο Πολύμερο, μέλος της χορωδίας του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας.

Τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής γίνονται από έμπειρους και παιδαγωγικά εκπαιδευμένους καθηγητές, με στόχο την προβολή της μουσικής μας παραδόσεως και την ανάδειξη νέων Ιεροψαλτών.

Οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν την δυνατότητα αποκτήσεως πτυ­χίου και διπλώματος αναγνωρισμένου από το κράτος, με το οποίο μπο­ρούν να διδάξουν στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.

Την φετινή χρονιά η Σχολή μαζί με τα παραρτήματα αριθμεί 160 μαθητές.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness