165

Εορτή Τριών Ιεραρχών

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 30 Ιανουάριος, 2013 - 08:00 έως Πέμπτη, 31 Ιανουάριος, 2013 - 07:45

Με την παρουσία πολλών μαθητών όλων των βαθμίδων εορτάσθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολή μας, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ιερούργησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των Σχολείων της Φθιώτιδος. Στο μήνυμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η γνώση και η αρετή είναι τα δύο όπλα με τα οποία κάθε άνθρωπος κερδίζει τη ζωή. Η γνώση μόνο χωρίς την αρετή εντυπωσιάζει, αλλά δεν έχει ουσία. Η αρετή χρειάζεται και τη γνώση για να είναι πιο ωφέλιμη και πιο αποδεκτή. Οι Μεγάλοι Πατέρες, τους οποίους τιμά σήμερα η Εκκλησία μας και η Παιδεία μας, προσφέρουν το γνήσιο πρότυπο της Ελληνορθοδόξου Παιδείας, η οποία δυστυχώς σήμερα συμπιέζεται και ασφυκτιά μέσα σ’ ένα κόσμο, που ενδιαφέρεται και δημιουργεί μια γνώση εμπορική, μια γνώση ψυχρή χωρίς ψυχή, μια γνώση χωρίς αρετή. Η Ελληνική παιδεία παρά τις επιθέσεις που δέχεται από ένα σύστημα εκκοσμικεύσεως, που επιχειρεί να την αλλοτριώσει, ακόμα κρατάει, γιατί έχει πολλούς αφοσιωμένους διδασκάλους όλων των βαθμίδων, οι οποίοι με αυτοθυσία και πολλή προσπάθεια συνεχίζουν να προσφέρουν στα παιδιά την Ελληνική Ορθόδοξη Παιδεία.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας και προκοπής των μαθητών και καθηγητών, των σχολείων της περιοχής μας. Ακολούθως, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Ειρήνη Σκούρα, Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων.

Στον εορτασμό παρέστησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ηλίας Παλιαλέξης, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος, Σχολικοί Σύμβουλοι, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου, του 4ο και 6ο Λυκείου, του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου και του Μουσικού Σχολείου Λαμίας με τους καθηγητές τους, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς με τον Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή της ΜΕΡ.ΥΠ και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων του Νομού.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness