165

Ετήσια Σύναξη Μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 14 Νοέμβριος, 2013 - 10:00 έως Παρασκευή, 15 Νοέμβριος, 2013 - 09:45

Η ετήσια Σύναξη Μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας.

Οι εργασίες της πνευματικής αυτής Συνάξεως άρχισαν με Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, στην οποία  ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, έψαλλε δε χορός Μοναζουσών. Στο τέλος της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν παρά την κακοκαιρία οι περισσότερες Μοναχές των Ιερών Μονών της Μητροπόλεώς μας, ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην ανάγκη ανακαινίσεως και ενισχύσεως όλων, η οποία επιτυγχάνεται δια της χάριτος του Θεού και της ενότητος. Εζήτησε τέλος από τις Μοναχές να προσεύχονται για τους ανθρώπους που υποφέρουν, διότι στη σημερινή κοινωνία που ο κόσμος δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως, ο φάρος της ελπίδος και το καταφύγιο του είναι η Εκκλησία.

Ακολούθως μετά το πρωινό που προσφέρθηκε στο Αρχονταρίκι της Μονής έγινε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου με θέμα την «Επί του Όρους Ομιλία» στην οποία καθρεπτίζεται ο εν Χριστώ άνθρωπος. Ο Κύριος μακαρίζων παρέθετε και πρότυπο ζωής. Εκείνοι τους οποίος μακαρίζει είναι οι αντιγράφοντες στη ζωή τους, τη ζωή του Χριστού. Μετά την ομιλία ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος κατά τον οποίο οι μοναχές κατέθεσαν ωφέλιμες απόψεις.

Η Σύναξη ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος στην τράπεζα της Μονής, στο τέλος της οποίας διενεμήθη σε όλες τις αδελφότητες έντυπο υλικό και η Καθηγουμένη Ιωάννα προσέφερε σε όλους αναμνηστικά δώρα.

Η Μοναστική αυτή Σύναξη επέτυχε να συσφίξει τους ιερούς δεσμούς της αγάπης μεταξύ όλων των Μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεως, να ενισχύσει τις αδελφές στον αγώνα της ασκήσεως και να προτρέψει να συνεχίσουν την μαρτυρία της Εκκλησίας στη σύγχρονη κοινωνία, η οποία θεωρεί τα Μοναστήρια μας προπύργια της πνευματικής ζωής και της Ορθοδόξου παραδόσεως. 

 

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness