165

Θυρανοίξια Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος, 2013 - 19:00 έως Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος, 2013 - 18:45

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ετέλεσε τα θυρανοίξια του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας.

Η θεμελίωση του περικαλλούς Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο στις 17 Σεπτεμβρίου του 1997 και από τότε όλες οι ακολουθίες τελούνταν στο ισόγειο του Ναού, το οποίο τώρα θα λειτουργήσει ως Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Κατά την τέλεση των θυρανοιξίων ο Σεβασμιώτατος ομιλώντας στους πιστούς ευχαρίστησε τον Θεό, που τον αξίωσε να τελέσει τα Θυρανοίξια του μεγαλόπρεπου Ιερού Ναού, ευχα­ρίστησε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές που με την εισφορά τους έγιναν κτίτορες του Ναού και συνεχάρη τους Εφημερίους και όλα τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και ιδιαιτέρως το σημερινό για την γρή­γο­ρη πρόο­δο των εργασιών, προκειμένου να μπορούν οι ενορίτες εκκλησιάζονται στον άνω Ναό. Κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε σε όλους να έχουν πλουσία την χάρη και ευλογία της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Ελπίδος, Πίστεως και Αγάπης.

Μετά την τελετή των θυρανοιξίων και τον καθαγιασμό του Ναού και της εικόνος των Αγίων ακολούθησε ο πρώτος πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο συμμετείχαν οι Ιερείς της Λαμίας και έψαλλαν ο Διευθυντής, οι Καθηγητές και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας.

Την τελετή των θυρανοιξίων και τον Πανηγυρικό Εσπερινό παρακολούθησαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κα. Ελένη Μακρή και κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο τ. Δήμαρχος Πελασγίας κ. Τιμπλαλέξης, η Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Λαμίας και πλήθος πιστών της Λαμίας.  

 

 

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...