165

Ετήσιο Μνημόσυνο π. Αριστοτέλη Αρχανιώτη

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 19 Ιανουάριος, 2013 - 09:00 έως Κυριακή, 20 Ιανουάριος, 2013 - 08:45

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χοροστάτησε και ωμίλησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρ. π. Αριστοτέλη Αρχανιώτη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον σήμερα τιμώμενο Άγιο Μακάριο τον Αιγύπτιο, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε υπήρξε γέννημα θρέμμα της ερήμου και ανέπτυξε το θέμα που διδάσκει ο Άγιος Μακάριος για τα δύο τάγματα των Δαιμόνων, τα οποία απειλούν τους χριστιανούς, το τάγμα που προσπαθεί να ρίψει τον άνθρωπο στα πάθη και το δεύτερο της πλάνης και της αιρέσεως. Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού π. Αριστοτέλη, ευχόμενος ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να είναι η μνήμη του αιωνία, στους δε οικείους να έχουν την ευχή του.

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου προσφέρθηκε καφές στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Ο μακαριστός καταγόταν από το χωριό Γαβράκια Δομοκού και ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών. Χειροτονήθηκε Διάκονος τον Μάιο του 1976 και Πρεσβύτερος τον Νοέμβριο του 1981 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό. Υπηρέτησε ως εφημέριος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε για λόγους υγείας το έτος 2010. Εκοιμήθη στις 22 Ιανουαρίου του 2012 σε ηλικία 58 ετών.

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness