165

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου στη Λιβαδειά (Βίντεο)

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 9 Φεβρουάριος, 2013 - 08:00 έως Κυριακή, 10 Φεβρουάριος, 2013 - 07:45
Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου στη Λιβαδειά (Βίντεο)

Στην πόλη της Λιβαδειάς μετέβη το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας Πρωτοπρ. π. Παναγιώτη Σερέτη, προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με άλλους Αρχιερείς στη Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου.

Της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Ύδρας κ. Εφραίμ, Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και του επιχώριου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Κατά την Θεία Λειτουργία τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ενώ στο Ιερό Μνημόσυνο ωμιλήσαν για τον μακαριστό κυρό Πέτρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης μας ετόνισε ότι ο αείμνηστος υπήρξε γνήσιος Ποιμήν και ακολούθησε την τεθλιμμένη οδό με καρτερία, υπομονή, γενναιότητα, συγχωρητικότητα, και ανεξικακία. Εβάσταξε αξίως τον σταυρό του Χριστού στη ζωή του και κατέστη πρότυπο αληθούς Αρχιερέως και γνησίου Χριστιανού και δικαίως του ανήκουν τα ουράνια στέφη, τα οποία ετοίμασε ο Κύριος τοις αγαπώσιν Αυτόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συνδεόταν στενά με τον Μακαριστό, καθώς υπήρξαν συνεργάτες επί 12 χρόνια στην Αποστολική Διακονία.

Μετά το Ιερό Μνημόσυνο προσεφέρθη καφές στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Λιβαδειάς, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς για τα θέματα του Πανεπιστημίου και για άλλα θέματα που απασχολούν τις δύο περιοχές μας, Φθιώτιδα και Βοιωτία.

Στη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο συμμετείχαν επίσης ο Β΄ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος και άλλοι ιερείς πνευματικά παιδιά του μακαριστού από την Αθήνα, την Κόρινθο και την Τρίπολη και έψαλλε ο Πρωτοψάλτης κ. Ηλίας Στάθης με πολυμελής Βυζαντινό χορό, παρέστησαν δε ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ιωάννης Καράμπελας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Νικόλαος Παπαγγελής, ο Δήμαρχος Ραφήνας κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλίας Οικονόμου και κ. Αθανάσιος Βουρλής και πλήθος κόσμου.

Ετικέτες: 

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...