165

Αποκαλυπτήρια προτομής αειμνήστου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κυρού Νικοδήμου

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 19 Οκτώβριος, 2013 - 10:00 έως Κυριακή, 20 Οκτώβριος, 2013 - 09:45

Στην πόλη της Λιβαδειάς έλαβε χώρα μια τελετή μνήμης και τιμής της τοπικής Εκκλησίας προς τον αείμνηστο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρό Νικόδημο τον Γραικό, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Για τον λόγο αυτό συγκεντρώθηκαν στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο Άγιος Βλάσιος» στα Τζιμέικα της Λιβαδειάς πολλοί Αρχιερείς με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, επίσης πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες του τόπου, κληρικοί, μοναχοί, μοναχές και πιστοί, οι οποίοι τιμούν τη μνήμη του επί 15 χρόνια Ποιμενάρχου της Βοιωτικής Εκκλησίας.

Οι τιμητικές εκδηλώσεις άρχισαν με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Ιεράρχου, στο Παρεκκλήσιο του Ιδρύματος, το οποίο ευρίσκεται στον αύλιο χώρο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών κ. Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

  Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος ετέλεσε τα αποκαλυπτήρια της προτομής και με πολύ σεβασμό αναφέρθηκε δι’ ολίγων στη ζωή και το έργο του αειμνήστου Γέροντος και προκάτοχου του κυρού Νικοδήμου.

Μετά τον Μακαριώτατο μίλησε ο κ. Νικόλαος Γαλέτας, Πολιτικός Μηχανικός και συνεργάτης του αειμνήστου, ο οποίος συνεκίνησε τους παρισταμένους με τα περιστατικά που ανέφερε από τη ζωή του αειμνήστου και είχαν σχέση με την προσφορά του στους κωφαλάλους των οποίων μέχρι της κοιμήσεώς του, υπήρξε πνευματικός.

Ακολούθως παρουσίασε τα βιογραφικά του μακαριστού Μητροπολίτου ο λόγιος Αρχιμανδρίτης Δοσίθεος Καστόρης και τα της προσφοράς του στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Την σεμνή εκδήλωση έκλεισε ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, τους Αρχιερείς και όλο τον κόσμο που ετίμησε με την παρουσία του τη μνήμη του αειμνήστου Ιεράρχου Νικοδήμου.

Ακολούθησε γεύμα στην μεγάλη τραπεζαρία του Ιδρύματος, κατά την οποία ο Μακαριώτατος σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης αναφέρθηκε σε ωραία και αυθόρμητα περιστατικά από την συνεργασία που είχε ως πρωτοσύγκελος μαζί του.

Στο πρόσωπο του τιμωμένου Ιεράρχου αναφέρθηκαν και άλλοι κληρικοί και λαϊκοί από τους οποίους ο καθένας είχε κάτι το ιδιαίτερο να προσθέσει.

Όσοι ανεφέρθησαν στο τιμώμενο πρόσωπο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο αείμνηστος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κυρός Νικόδημος, υπήρξε γνήσιος Αρχιερεύς της Εκκλησίας, ο οποίος πέραν των άλλων έργων του, εγκαινίασε ένα σπουδαίο έργο αγάπης, προσφοράς και στηρίξεως προς τους κωφαλάλους με την ίδρυση του σωματείου φίλων των κωφαλάλων «ο Προφήτης Ζαχαρίας» και την καθιέρωση της νοηματικής γλώσσας στη Θεία Λατρεία.

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness